Είδη νιπτήρα και τρόπος τοποθέτησης του

Πολλά τα ερωτήματα για τα διαφορετικά είδη του νιπτήρα, παρακάτω θα δείτε τις κατηγορίες των νιπτήρων καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης τους.

Ποια η διαφορά του ένθετου με τον επικαθήμενου νιπτήρα; Τι είναι ο επιτραπέζιος νιπτήρας; Θα έχω χώρο στο έπιπλο του μπάνιου μου;

Επειδή συναντάμε συχνά αυτά τα ερωτήματα, παρακάτω θα δείτε ένα άρθρο σχετικά με τα αμέτρητα είδη των νιπτήρων καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης τους.

Επιτραπέζιοι Νιπτήρες Ελεύθερης Τοποθέτησης (με ή χωρίς οπή)

 

Οι επιτραπέζιοι νιπτήρες είναι σήμερα η πιο δημοφιλής επιλογή και η εγκατάστασή τους μπορεί να γίνει πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, είτε πρόκειται για πάγκο, είτε για έπιπλο μπάνιου.

Αν θέλετε η μπαταρία να τοποθετηθεί πάνω στο νιπτήρα, επιλέξτε νιπτήρα με οπή και χαμηλή μπαταρία.

Αν προτιμάτε η μπαταρία να μπει στον πάγκο ή στον τοίχο, τότε ο νιπτήρας σας θα πρέπει να είναι χωρίς οπή και να επιλέξετε υψηλή ή εντοιχισμού μπαταρία αντίστοιχα.

 Βλ. Επιτραπέζιους Νιπτήρες 

 

Νιπτήρες Επικαθήμενοι σε Έπιπλο

Πρόκειται γι αυτούς που εφαρμόζουν πάνω σε έπιπλο μπάνιου και καλύπτουν όλη την πάνω επιφάνειά του. Αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή, διότι είναι μια ισορροπημένη λύση ανάμεσα στην πρακτικότητα και το μέγεθος των αποθηκευτικών χώρων.

Οι βασικές υποκατηγορίες είναι ο υψηλού προφίλ, ο slim (επιλέγονται σε μοντέρνα μπάνια ) και ο πιο κλασικός με το κοίλο σημείο εμφανές στο μπροστινό μέρος του επίπλου επιλέγονται σε παραδοσιακά μπάνια.

Κάθε επικαθήμενος νιπτήρας έχει το δικό του έπιπλο, στο οποίο εφαρμόζει. Δεν μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα κομμάτια.

 Βλ. Επικαθήμενους Νιπτήρες 

 

Ένθετοι Νιπτήρες  

Οι ένθετοι τοποθετούνται σε πάγκο μπάνιου και το μόνο που προεξέχει είναι το χείλος του νιπτήρα. Μπορούν να συνδυαστούν αποκλειστικά με υλικά πάγκου ισχυρής αντοχής, όπως ο τεχνογρανίτης, το μάρμαρο και το κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Σπανιότερα, θα τους συναντήσετε και σε έπιπλα μπάνιου κλασικής αισθητικής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πάνω μέρος του επίπλου είναι και πάλι ένα από τα παραπάνω υλικά. Πρακτικά, ως επιφάνεια, είναι σαν να είχαμε πάγκο.

Θα τους βρείτε με οπή ή χωρίς οπή, αναλόγως του αν η μπαταρία θα εφαρμόσει πάνω στο νιπτήρα, στον πάγκο ή στον τοίχο. 

  Βλ. Ένθετους Νιπτήρες

 

Ημιένθετοι Νιπτήρες

Οι ημιένθετοι νιπτήρες έχουν ειδικό σχεδιασμό, ώστε να τοποθετούνται πάνω σε πάγκο και να προεξέχει το μπροστινό τους τμήμα.

Οπτικά, μπορούμε να πετύχουμε την εμφάνιση του ημιένθετου, χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο σε custom κατασκευή πάγκου.

Έχουν πολύ υψηλή αισθητική. Συνδυάζουν την πρακτικότητα των επικαθήμενων με την άνεση των επιτραπέζιων. 

Νιπτήρας Κρεμαστός ή Επίτοιχος

Οι κρεμαστοί νιπτήρες, γνωστοί και ως επίτοιχοι, είναι αυτοί που στηρίζονται αποκλειστικά στον τοίχο. Μην σας τρομάζει αυτό, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στήριξης! Σε περίπτωση, βέβαια, που ο τοίχος σας είναι από γυψοσανίδα, θα χρειαστεί να υπάρχει εσωτερική βάση στήριξης.

Η αισθητική είναι ένας βασικός λόγος επιλογής ενός τέτοιου τύπου νιπτήρα, διότι ταιριάζει υπέροχα σε μπάνια μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ειδικά αν αφήσετε εμφανείς σωληνώσεις, μπορείτε να πετύχετε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα, συνδυάζοντας σωστά τα υλικά. Ασφαλώς, δημιουργεί την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου, αφού το δάπεδο είναι εντελώς ελεύθερο.

Τέλος, οι επίτοιχοι νιπτήρες έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα της ευελιξίας, ως προς το ύψος που θα τοποθετηθούν, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει και η αντίστοιχη πρόβλεψη στις παροχές. Αυτό είναι το εξαιρετικό προσόν τους, κυρίως για τα παιδικά μπάνια.

 Βλ. Κρεμαστούς Νιπτήρες


Κρεμαστοί με Κολώνα

Είναι οι κλασσικοί νιπτήρες που συναντάμε στα παλιά σπίτια. Και, ναι, είναι κρεμαστοί! Η κολώνα είναι εντελώς διακοσμητική, με μόνο σκοπό να κρύβει τις σωλήνες!

Το γεγονός ότι τους συναντάμε στα παλιά σπίτια, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ταιριάζουν στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Αντιθέτως, σε μπάνια με κλασική αισθητική, δίνουν ένα τόνο πολυτέλειας.

Επίσης, διατίθενται σε τεράστια ποικιλία μεγεθών και σχεδίων, ώστε να ταιριάζουν σε κάθε μπάνιο.

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι αυτός ο τύπος νιπτήρα είναι πάντα μια απλή και οικονομική λύση.

  Βλ. Νιπτήρες με Κολώνα

 

 

Γωνιακοί Νιπτήρες

Είναι μια υποκατηγορία κρεμαστού νιπτήρα με πολύ περιορισμένη απήχηση. Είναι κατασκευασμένοι με τέτοιον τρόπο, ώστε να εφαρμόζουν σε μια μικρή, ελεύθερη γωνία του τοίχου.

Ουσιαστικά, είναι η τελευταία λύση και μόνο για εξαιρετικά μικρά μπάνια, που δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα.

Θετικό τους είναι η ακραία εξοικονόμηση χώρου.

 Βλ. Γωνιακούς Νιπτήρες

 

Υποκαθήμενοι Νιπτήρες

Οι υποκαθήμενοι εφαρμόζουν στο κάτω μέρος της οπής του πάγκου του μπάνιου. Στο πάνω μέρος, δεν υπάρχει χείλος. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για τα οικογενειακά μπάνια με μεγάλη χρήση.

Είναι μοντέρνος, ξεχωριστός, με υψηλή αισθητική!

Επίσης, είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, ακριβώς επειδή δεν μεσολαβεί χείλος στο πάνω μέρος. Σκεφτείτε ότι με μια απλή κίνηση, όλα τα νερά από τον πάγκο πέφτουν κατευθείαν μέσα στο νιπτήρα.

Αφήνει άπλετο χώρο για χρήση πάνω στον πάγκο! Ειδικά αν είστε από αυτούς που θέλετε όλα τα μπουκαλάκια με τα καλλυντικά μπροστά σας, ο υποκαθήμενος νιπτήρας έχει φτιαχτεί για σας!

Ως προς το χώρο αποθήκευσης κάτω από τον πάγκο, είναι και αυτός αρκετός. Ασφαλώς, ο νιπτήρας καταλαμβάνει κάποιο χώρο, σε αντίθεση με κάποιον επιτραπέζιο.

 Βλ. Υποκαθήμενους Νιπτήρες

 

Επιδαπέδιοι Νιπτήρες

Οι επιδαπέδιοι νιπτήρες είναι ψηλοί και τοποθετούνται απευθείας στο πάτωμα, χωρίς την ύπαρξη επίπλου ή πάγκου. Είναι μια μοντέρνα πρόταση, που είναι κατάλληλη για μεγάλα μπάνια, που δεν απαιτούν χώρους αποθήκευσης.

Η αισθητική των επιδαπέδιων νιπτήρων μπορεί να απογειώσει ένα μπάνιο. Είναι, ωστόσο, μια επιλογή «υψηλού ρίσκου», διότι θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με την αρχιτεκτονική του χώρου σας.

 Βλ. Επιδαπέδιους Νιπτήρες
Ελπίζουμε το παραπάνω άρθρο να σας βοήθησε αρκετά για τη σωστή λήψη απόφασης για την ενδεχόμενη πιθανή αγορά ενός νιπτήρα. 

Τα προϊόντα που υπάρχουν είναι αμέτρητα και, αν επιλέξετε παρορμητικά, κινδυνεύετε να μετανιώσετε για την επιλογή σας!

Γι αυτό, πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν τις καθημερινές σας συνήθειες και φυσικά , να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.

Θα είμαστε στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία χρειασθείτε.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. επικ/νιας 210 9610 956 - 210 9610 981

Δ/ση :Γούναρη 17 - Γλυφάδα

email: info@e-fontana.gr

site: www.e-fontana.gr


Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 09:00-15:00 | 18:00-21:00

Δευτέρα - Τετάρτη: 09:00 - 15:00 ( απόγευμα με ραντεβού)

Σαββάτο: 09:00 -15:00

Comments

Leave your comment